Programul “Wanderlust” – Explorează România

Programul „Wanderlust“ s-a născut din nevoia de a contraacara un fenomen cu care România se confruntă de mai bine de  două decenii și anume un mare exod de tineri care aleg să părăsească țara, în căutare de noi oportunități și o educație mai bună. De multe ori, aceștia își formează o părere eronată despre lipsa de perspective din propria țară, fiind expuși la fluxul de informații din mass-media și din lipsa de cunoaștere a posibilităților deja existente. În plus, aceștia transmit propriile păreri negative mai departe, contribuind astfel involuntar la consolidarea unei imagini negative a României peste hotare.  Programul de excursii ajută la schimbarea acestei perspective, îmbunătățirea imaginii pe care mulți copii și tineri din România o au despre propria țară,cât și la luarea de inițiative civice, sociale și ulterior economice și antreprenoriale ca adulți.
Și pentru că limba germană este  o componentă esențială a inițiativei noastre, la aceste excursii sunt invitați și copiii expaților. Avantajul este bilateral, întrucât pe de o parte se ia contact direct cu limba germană nativă iar pe de altă parte, expații ajung să cunoască și să aprecieze mai bine noul lor „acasă” și să ia contact cu limba și cultura română.  Și să nu uităm un lucru extrem de important: Mens sana in corpore sano! Pe lângă vizitarea de muzee și obiective culturale, cei mici vor învăța să iubească mișcarea și un stil de viață sănătos. Ne vom cățăra pe munți, vom bate poteci de munte și vom merge cu bicicleta, alături de ghizi cu experiență. Toate acestea au o contribuție decisivă la întărirea sistemului imunitar, tonifierea musculară și crearea unei stări generale de bine.