Dă mai departe – Iniţiative sociale

Filosofia noatră de viață se concentrează în scurtul dicton latin „Non sibi“ („Nu pentru sine“). Credem cu tărie că o viață trăită fără contribuție proprie este una săracă și fără sens. De aceea, punem accent pe activitățile cu scop civic și educațional pentru a modela caracterul copiilor într-un mod armonios.

Prin participarea la diverse acțiuni precum târguri de schimb de carte, sesiuni de lectură, acțiuni de colectare a deșeurilor, plantare de pomi, vizite la cămine de bătrâni sau centre de plasament pentru minori, copiii vor deveni mai responsabili, mai altruiști și își vor consolida valori și principii esențiale pentru spiritul lor civic și pentru societate.

O componentă esențială a acestui program constă în „Bursele Explore”, destinate acelor copii care doresc să învețe limba germană și/sau să participe la excursiile de cunoaștere a țării, însă întâmpină dificultăți financiare.

Voluntarii noştri sunt foşti elevi, care au învăţat germană în cadrul proiectului nostru privat, încă din 2010 şi care au participat în peste 15 excursii lingvistice şi culturale, peste tot în ţară. “Copiii mari”, acum studenţi de succes, vor să îşi aducă propria lor contribuţie, fiind alături de cei mici în aventura lor de explorare. Astfel, “principiul nostru al fericirii”, acela de a dărui, este transmis mai departe.